Árukereső.hu Árukereső.hu

DWPD Kalkulátor

Adatmentés során az SSD meghajtók elhasználódásnak vannak kitéve, ami jelentősen befolyásolja az élettartamukat, ami az egyik alapvető tényező az üzleti és server felhasználás során. Többféle paraméter létezik a meghajtók élettartamának meghatározására. A kiszámolásuk közti különbségek megnehezíthetik a megfelelő meghajtó kiválasztását.

Ezért, kimondottan az Ügyfeleink számára készítettünk egy kalkulátort/konvertert, amely lehetővé teszi a meghajtók élettartamának összehasonlítását abban az esetben is, ha az más paraméterekben van megadva. Elegendő kitölteni az alábbi táblázat mezőit és megnyomni a számold gombot!

  Meghajtó kapacitása (GB) Garancia (év) DWPD TBW (TB) TBW (PB) PBW GB / Nap Időszak
8h 12h 24h

Magyarázat

Időszak - mentés átlag sebessége a host oldalán (MB/s), amely szükséges a megfelelő DWPD érték eléréséhez meghatározott időn belül.

DWPD vagy DW/D - (Drive Writes Per Day) a meghajtó kapacitás annyiszorosát jelenti, ahányszor naponta felül lehet írni a garancia elvesztésének pillanatáig.

GB/Nap - egy nap alatt menthető gigabájt mennyiség.

TBW - (Total Bytes Written) az adatok mennyiségét jelenti, amit a hordozóra menthetünk a garancia elvesztésének pillanatáig, terabájtban megadott érték.

PBW - (Petabytes Written) adatok mennyiségét jelenti, amit a hordozóra menthetünk a garancia elvesztésének pillanatáig, petabájtban megadott érték.

A GB-ban megadott, S-el jelölt meghajtó kapacitás és az években megadott, T-vel jelölt garanciális időszak számára a meghajtók élettartamának különböző specifikációi közötti konverzió a következő módon számolható ki:

  • DWPD = GB/Nap ÷ S
  • DWPD = (TBW(TB) × 1000) ÷ (S × T × 365)
  • GB/Nap = DWPD × S
  • GB/Nap = (TBW(TB) × 1000) ÷ (T × 365)
  • TBW(TB) = (DWPD × S × T × 365) ÷ 1000
  • TBW(TB) = (GB/Nap × T × 365) ÷ 1000
  • PBW = TBW(PB) = TBW(TB) ÷ 1000
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel