Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Előírások

Regulamin – Szabályzat


ESUS-IT weboldal szabályzata (2013.04.08)


I. Meghatározás
A szabályzatban használt fogalmak meghatározása:
1. Vevő – az a természetes vagy jogi személy, továbbá jogi személyiség nélküli szervezeti egység, amelynél vélelmezett a cselekvőképesség a weboldal keretein belül létrejött megrendeléskor.
2. A Lengyel Köztársaság Polgári Törvénykönyvének, 1964. évi április 23-i Polgári Törvénykönyvről szóló vonatkozó szakaszai szerint. ( Jogi Közlöny 16. szám, 93-as paragrafus a módosult jogszabály értelmében)
3. Szabályzat – Jelen szabályzat az ESUS.IT internetes áruház keretein belüli elektronikus szolgáltatásokra vonatkozik
4. ESUS IT internetes áruház – a www.esus-it.pl domain név alatt működő online szolgáltatás, amelynek közreműködésével a vevő megrendelést adhat fel.
5. Áru – az internetes áruházban bemutatott termékek
6. Adásvételi szerződés – a termék adásvételi szerződése, amely a Polgári Törvénykönyv vonatkozó szakaszai értelmében létrejött egyrészről az ESUS IT, Aleksandra Drobinska mint eladó, másrészről pedig a vevő között az internetes áruház használatával.
7. Elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló törvény – 2002. évi július 18-ai elektronikus szolgáltatásokról szóló törvény (Jogi Közlöny, 144-es szám, 1204-es paragrafus, a módosult jogszabály értelmében)
8. Megrendelés – a vevő szabad akaratát vélelmezi, az adásvételi szerződésnek megfelelően, az áru pontos típusának és mennyiségének megadásával.


II. Általános rendelkezések
2.1 Jelen rendelkezés a www.esut.it.pl domain név alatt elérhető internetes áruház működésének használatát határozza meg.
2.2 Jelen szabályzat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló törvény 8. cikkében szereplő szabályzat
2.3 A www.esus-it.pl cím alatt működő internetes áruház az által vezetett ’ESUS IT ENTERPRISE Kft.’ cég, (nyilvántartásba vevő bíróság és cégjegyzékszám: Szczecin Város Polgármesteri Hivatala által P/065153/11 cégjegyzékszámon nyilvántartásba véve; székhely: 1074 Budapest, Huszár utca 5. 1. em. 7.; adószám: 28753553-2-42.), mint eladó.
2.4 Jelen szabályzat az alábbiakat határozza meg:
a.) regisztrálás folyamata illetve a felhasználói fiók használata a internetes áruház keretein belül
b.) az internetes áruházban elérhető termékek online lefoglalásának folyamata illetve feltételei
c.) az internetes áruházban felvitt rendelések folyamata és feltételei
d.) az internetes áruház szolgáltatásainak igénybevételével létrejött adásvételi szerződés feltételei 2.5 Az internetes áruház használata akkor lehetséges, amennyiben a vevő által használt telekommunikációs rendszerek az alábbi alapvető technikai követelményeknek megfelelnek:
a.) Internet Explorer 7.0 vagy annál újabb verzió
b.) Mozilla firefox 11.0 vagy annál újabb verzió
c.) Google chrome 19.0 vagy annál újabb verzió
d.) Opera 9.0 vagy annál újabb verzió
e.) Minimális képernyőfelbontás 800 x 600 pixel.
2.6 Az internetes áruház használatához, a vevő saját maga köteles hozzáférést biztosítani egy számítógéphez vagy internet hozzáféréssel rendelkező adatterminál berendezéshez.
2.7. A jogszabályi előírásoknak megfelelően az eladó fenntartja magának a jogot, hogy korlátozza az internetes áruház szolgáltatásainak igénybevételét azon személyeknek, akik még nem töltötték be 18. életévüket. Ebben az esetben a potenciális vevők a fentiekről tájékoztatást kapnak.
2.8. Az vevők jelen szabályzathoz bármikor hozzáférhetnek a főoldalon található esusit/regulamin link segítségével valamint le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni.
2.9. A termékekről az internetes áruház oldalain megadott információk, különösképp a leírások, technikai-, és használati paraméterek valamint árak, a Lengyel Köztársaság Polgári Törvénykönyv 71. cikkének értelmében ajánlattételnek minősülnek.


III. Az internetes áruház használatának feltételei
3.1. Az internetes áruház használatának első feltétele felkeresni a www.esus-it.hu weboldalt.
3.2. A vásárláshoz nem szükséges regisztráció.
3.3. A regisztráció egy az áruház oldalán megosztott regisztrációs lap kitöltésével és elfogadásával történik.
3.4. A regisztráció feltételei a szabályzat tartalmának elfogadása, illetve a kötelezően megjelölt személyes adatok megadása.
3.5. Az eladó azonnali hatállyal megvonhatja a vevő felhasználói jogát az internetes áruházban, valamint korlátozhatja hozzáférését az áruház készletének egyes részeihez vagy teljes egészéhez, amennyiben az megszegi a szabályzatot, különösképpen, ha a vevő:
a.) A regisztráció során a valóságnak nem megfelelő, pontatlan vagy aktualitását vesztett adatokat adott meg, amelyek hibához vezettek vagy harmadik személy jogait sértették.
b.) Az internetes áruház felhasználásával megsértette harmadik személy személyiségi jogait, különösképp ha az internetes áruház egyéb vevőjének a személyiségi jogairól van szó.
c.) amennyiben a vevő olyan magatartást folytat, amelyet az eladó nem talál a jogszabályi előírásokkal vagy az internet általános használati szabályaival, illetve az eladó jóhírével összeegyeztethetőnek.
3.6. Az a vevő, akinek az eladó megvonta az internetes áruház felhasználói jogát, nem regisztrálhat újra az eladó előzetes beleegyezése nélkül.
3.7. A portál szolgáltatásainak igénybevétele során történt adatátvitel védelmének érdekében az internetes áruház a biztonság fenyegetettségi szintjének megfelelő mértékű technikai óvintézkedéseket tesz, főképp olyanokat, amelyek illetéktelen személy általi adathalászat és adatmódosítás megelőzésére szolgálnak. .
3.8. A vevőnek kötelessége
a.) a jogszabályi előírások alapján tiltott tartalmak kerülése és blokkolása, úgy mint az erőszakot népszerűsítő tartalmak, becsületsértő, személyiségi jogokat és egyéb harmadik személy jogait sértő tartalmak.
b.) Az internetes áruház rendeltetésszerű használata, amely annak működésével összeegyeztethető, különösképp adott speciális szoftverek vagy készülékek használatán keresztül.
c.) Tartózkodni kéretlen reklámlevelek (spam) küldésétől vagy az internetes áruház oldalain való elhelyezésétől.
d.) Úgy használni az internetes áruházat, hogy azzal ne okozzon kellemetlenségeket sem más vevőknek, sem az eladónak.
e.) Kizárólag saját célra használni az internetes áruházban elhelyezett tartalmakat.
f.) Az internetes áruházat a Lengyel Köztársaság területén érvényben lévő jog előírásainak, törvényi határozatainak és az internet általános használati szabályainak megfelelően használni.


IV. Az adásvételi szerződés megkötésének menete
4.1. Az internetes áruház segítségével létrejövő adásvételi szerződés megkötésének érdekében a www.esus-it.pl oldalon ki kell választani a megfelelő terméket vagy termékeket, majd megtenni a következő technikai lépéseket az oldalon megjelenő instrukciók és információk szerint.
4.2. A vevő által megrendelni kívánt termékek kiválasztása a kosárba tevéssel történik.
4.3. A megrendelési folyamat során – a „megrendelem” gombra kattintás pillanatáig- a vevőnek lehetősége van a megadott adatok módosítására és az áruk kiválasztásának módosítására. Ennek érdekében a vevőnek a megjelenő instrukciókat és az oldalon hozzáférhető információkat kell követnie.
4.3.1. Az Ön által megadott adatok biztonságban vannak. A mi adatkezelési rendszerünk teljes mértékben összhangban van a GDPR-rel. További részletek az adatkezelési tájékoztatóban.
4.4 Miután az internetes áruházat használó vevő minden szükséges adatot megadott, megjelenik a felvitt rendelés összegzése. A felvitt rendelés összegzése a következő információkat tartalmazza:
a.) megrendelés tárgya
b.) a megrendelt termék vagy szolgáltatás egységára és végösszege, a szállítási költség és egyéb költségek (amennyiben fellépnek)
c.) kiválasztott fizetési mód
d.) kiválaszott szállítási mód
e.) szállítási idő
4.5. A megrendelés kiküldéséhez mindenképpen szükség van a szabályzat elfogadására, a kötelezően megjelölt személyes adatok megadására illetve a ’Megrendelem’ gombra kattintásra.
4.6. A vevő által felvitt rendelés szerződéskötési szándéknak minősül a szabályzatban foglaltaknak megfelelően.
4.7. A rendelés felvitele után, a vevő e-mailben értesítést kap „ESUS IT – Visszaigazolás megrendelésről (vevő felhasználóneve)” tárggyal, benne egy végső visszaigazolással a megrendelés összes részletével.
4.8. A vevő és az eladó között jogi kapcsolat, szerződés a fentebb említett megrendelés visszaigazolásával jön létre, attól a pillanattól érvényes, hogy a vevő megkapja az e-mail üzenetet.
4.9. Az adásvételi szerződés nyelve a lengyel, a szabályzatban található tartalommal megegyezően.


V. Szállítás
5.1. Az áruszállítás nem korlátozódik a Lengyel Köztársaság területére, és a vevő által a megrendelés során megadott címre történik. A következő országokba vállalunk áruszállítást: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxembourg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.
5.2. A megrendelt termékek szállítása futárszolgálattal vagy a lengyel posta közreműködésével történik. A szállítási díjakról bővebb információ a Szállítás és fizetés oldalon érhető el. A plusz szállítási költségek megjelennek már a rendelés felvitele során.
5.3. A vevők mindenkor hozzáférhetnek az alábbi szabályzathoz, a www.esus-it.pl főoldalán található link segítségével valamint le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni.
A termékek adásvételi szerződésének visszaigazolása az vev által megadott e-mail címre való kiküldéssel történik illetve a terméket tartalmazó csomagba kerül még nyomtatott verzióban, a megrendelés részleteivel illetve az ÁFA-s számlával együtt.


VI. Árak és fizetési módok
6.1. A termékek ára lengyel zlotyiban van megadva és mindent tartalmaznak, beleértve az ÁFA-t, a vám költségeit és minden egyéb költséget is.
6.2. Avevőnek lehetősége van fizetni:
a.) kártyás fizetéssel
b.) készpénzzel a személyes átvételnél vagy utánvéttel.


VII. A szerződéstől történő elállás joga
7.1. A szerződéstől történő elállásról ITT (link) találnak információt.


VIII. A termékeket érintő reklamáció (garancia)
8.1. Az eladót garancia kötelezettség terheli a vevővel, mint a Lengyel Köztársaság Polgári Törvénykönyvének 22.[1] cikkének értelmében fogyasztóval szemben, a Polgári Törvénykönyv vonatkozó szakaszai alapján, garancia jogcímen az elévülési időn belül történt meghibásodásért, különösképp az 556. cikk illetve az 556[1]-556[3] cikkeinek értelmében.
8.2. Azokat a reklamációkat, amelyek a vevő garanciális jogainak megszegéséből fakadnak, vagy a jelen szabályzat megszegéséből, a sales@esus-it.com e-mail címen kell bejelenteni. Az eladónak kötelessége minden reklamációt kivizsgálni 14 napos határidővel, amennyiben ez pedig nem lehetséges, úgy kötelessége ezen határidőn belül a vevőt tájékoztatni arról, hogy a reklamáció pontosan mikor kerül kivizsgálásra.
8.3. Az eladó nem a termékek gyártója. A gyártó az eladott termékért bizonyos feltételekkel felelősséget vállal jótállási garancia jogcímen a jótállási jegyen feltüntetett időpontig. Amennyiben a jótállási jegyen van ilyen lehetőség, a vevő jelentheti a meghibásodást a garancia keretén belül közvetlenül az arra kijelölt szervizben, amelynek a címe a jótállási jegyen szerepel. Egyes árukhoz (pl. RAM memória) nem jár jótállási jegy. A garancia alapja a memórián található garancia pecsét, amelyen szerepel a garancia lejártának időpontja. Azon termékekre, amelyeknek a garancia pecsétje megrongálódott (törött, tépett, elmosódott) nem jár garancia.


IX. Az elektronikus szolgáltatást érintő reklamáció
9.1. Az eladó a weboldal megfelelő működésének érdekében megteszi a megfelelő lépéseket, ebben az ügyben technikai tudásának megfelelően, és belátható időn belül kötelezően töröl minden a vevő által bejelentett rendellenességet.
9.2. A vevőnek kötelessége az eladót azonnali hatállyal értesíteni minden rendellenességről, vagy az internetes áruház működésében tapasztalt kihagyásokról.
9.3. Az internetes áruház működésével kapcsolatban tapasztalt rendellenességeket a vevő írásban a következő címen jelentheti: 1074 Budapest, Huszár utca 5. 1. em. 7., e-mailben pedig a sklep@esus-it.pl e-mail címen vagy a kapcsolati űrlap kitöltésével.
9.4. A reklamáció során a vevőnek meg kell adnia a teljes nevét, levelezési címét, illetve az áruház működésével kapcsolatban tapasztalt rendellenesség típusát és annak dátumát.
9.5. Az eladónak kötelessége minden reklamációt kivizsgálni 14 napos határidővel, amennyiben ez nem lenne lehetséges, kötelessége ezen határidőn belül értesíteni a vevőt a reklamáció pontos kivizsgálásának időpontjáról.


X. Záró rendelkezések
10.1. Esetleges felmerülő vitás kérdések rendezése érdekében, - amely az eladó és olyan vevő között jön létre, aki a Lengyel Köztársaság Polgári Törvénykönyv 22. cikkének értelmében fogyasztónak minősül, - az ügy a polgári perrendtartásnak megfelelő illetékes bírósághoz kerül a Polgári Törvénykönyv vonatkozó szakaszai alapján.
10.2. Esetleges felmerülő vitás kérdések rendezése érdekében, - amely az eladó és olyan vevő között jön létre, aki a Lengyel Köztársaság Polgári Törvénykönyv 22. cikkének értelmében fogyasztónak nem minősül,- az ügy a polgári perrendtartásnak megfelelően az eladó székhelye szerinti illetékes bírósághoz kerül átadásra.
10.3. A jelen szabályzatban nemszabályozott kérdésekben a Lengyel Köztársaság Polgári Törvénykönyve az irányadó, az elektronikus szolgáltatásokról rendelkező törvényi előírások valamint egyéb vonatkozó lengyel jogszabályok.

 

pixel